София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

България кандидатства за европомощи за справяне с пандемията

Ще се анализират нуждите на лечебните заведения, в които лекуват COVID-19
6 мЗдраве 240 Ивана Иванова

Министерството на здравеопазването ще кандидатства за европомощи за справяне с пандемията по програма „Мерки за справяне с пандемията“. 

Бенефициент е Министерството на здравеопазването, а помощите могат да бъдат разпределени и в партньорство с общини и/или с общински лечебни заведения. Общият размер на процедурата е 129 271 258, 60 лв., а крайният срок за проектните предложения е 29.07.2021г.

МЗ ще анализира потребностите на лечебните заведения, приемали и ще продължават да поемат лечението на пациентите с COVID-19 в цялата страна. В резултат на получените данни от анализа ще се обособят критерии и методология за подбор на лечебните заведения, включени в проектното предложение. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!