София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

БОЕЦ искат отстраняването на Пламен Георгиев

Причината: шефът на КПКОНПИ осигурил „чадър“ над Пеевски
пропускане

БОЕЦ искат отстраняването на Пламен Георгиев

Причината: шефът на КПКОНПИ осигурил „чадър“ над Пеевски

2 годиниПолитика 78 Боряна Райчева


Гражданско движение БОЕЦ  искат незабавното отстраняване  на шефа на Антикорупционната комисия - Пламен Георгиев.  Те внесоха днес сигнал до Народното събрание, президента и КОНПИ. Причината – признанието на самия Георгиев, че  проверката срещу Делян Пеевски по сигнала на гражданското движение до КПКОНПИ от 23.01.2018г. не е извършена по същество. От БОЕЦ цитират Пламен Георгиев и думите му, че  не са проверявани банкови сметки, имущество и активи на Пеевски, а само документи представени от прокуратурата, която, според Боец, е подчинена изцяло на Делян Пеевски.

За действията си за отстраняването на шефа на КОНПИ, БОЕЦ публикува съобщение в социалните мрежи, както и  сигналите, които са подали. Ето и част от него:

„Считаме, че Пламен Георгиев е злоупотребил със служебното си положение, като е осуетил проверка по същество и е осигурил чадър над депутата Пеевски.

Още при подаването на сигнала ни в началото на годината БОЕЦ предвидихме такова развитие и заявихме, че целта ни е по този начин да разобличим създаването на КПНОНПИ, като поредната имитация на действия и борба с корупцията, а реално това е поредната стрктура, която управляващата ни мафия създава за прикриване на своите престъпления и репресии срещу неудобните и неприемащите нейната престъпна власт! И успяхме.

БОЕЦ изискваме и образуване на проверка на действията на Пламен Георгиев и извършване на цялостна и задълбочена проверка по същество на произхода на средставата на Пеевски, за каквато сезирахме КПКОНПИ още през януари“.