София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Борисов: Държа много на ген. Атанасов

„Ние нямаме още готово законодателство, което да покаже каква ни е визията за тези служби. Когато го имаме, ще пристъпим към тях"

18 сПолитика 216 Иванина Игнатова

Държа много на ген. Атанасов. Уважаван човек. За г-н Атанасов: с две ръце, веднага, каквото пожелае – имам му пълно доверие. Той знае аргументите ми. В тях няма нищо, което противоречи на говореното. По време на война, когато текат маса операции по службите, едно преструктуриране, сливане, не минава под една година. Това е дълъг процес. Не съм казал, че съм против това да се случи. Ще се случи в момент, когато може и обстановката е спокойна. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ние нямаме още готово законодателство, което да покаже каква ни е визията за тези служби. Когато го имаме, ще пристъпим към тях. Когато се заговори в тези служби, те са като ветропоказатели. Съставът спира да работи и започва да е оглежда какво ще се случи. А в момента виждате: дронове и какви ли не проблеми. Те трябва да работят активно до времето, в което сложим на масата нашите предложения. За модернизация на службите – ние сме „за“, коментира Борисов.