София 2 °C
Велико Търново 7 °C
Пловдив 6 °C
Варна 8 °C
Бургас 10 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов с висока оценка на военното ни командване

Премиерът присъстава на закриването на "PLATINUM LION 2018"

16:07 ч. 09.08.2018 г.Политика 6

С изключителни похвали и висока оценка за видяното премиерът Бойко Борисов коментира финала на военното учение "PLATINUM LION 2018". Премиерът присъства лично  на закриването на военната  програма на полигона в „Ново село", в която участваха осем държави членки и партньори на НАТО.
 
Борисов акцентира и върху това, че всички наши военни проекти трябва да да съвместими с тези на армиите на Алианса в региона. 
 
Министър-председателят изтъкна и че тъй като става дума за огромна сума парите на  данъкоплатците, той няма да допусне никакви компромиси, като е готов да търси и външна подкрепа, за да е сигурен, че направените разходи за въоръжаване ще са максимално оправдани.
 
Борисов не пропусна да обърне внимание и на това колко важни са такъв тип съвместни обучения между за смяната на нагласите особено на Балканите.
 
В провелата у нас  10-дневна военна подготовка „PLATINUM LION 2018”  взеха участие представители на сухопътните войски, военно-въздушните сили и други поделения на българската армия, както и военни от силите на САЩ в Европа.