Начало Новини Предавания На живо

Борисов: Взимаме спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната

Премиерът инспектира строителството на Околовръстното шосе в София

Борисов: Взимаме спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната

Премиерът инспектира строителството на Околовръстното шосе в София

1 месецПолитика 404Александра Иванова


Премиерът Бойко Борисов инспектира на какъв етап е  строителството на Околовръстното шосе в София. Отсечката ще свързва столичния квартал „Младост” с магистрала „Тракия”. Заедно с премиера бе финансовият министър Владислав Горанов и зам.-регионалният Николай Нанков.

Нанков и премиерът уточниха, че трасето ще е с по три ленти в посока, както и с по две локални платна. Ще има три пасарелки, автобусни спирки. През цялата отсечка няма да има светофари, а само кръгови кръстовища.

„Това сме обещали на софиянци – третият лъч на метрото и да затворим двете дъги на Околовръстното”, заяви Борисов.

Борисов заяви също, че след трудовия инцидент с две жертви на магистрала „Хемус”, държавата взима спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната.

„Обади се на СДВР и патрулки по цялото трасе на строителството”, нареди премиерът на Нанков. Той предупреди и всеки ден да бъде правен инструктаж на работниците.

Относно другата част от Околовръстното – от „Цар Борис III” до „Люлин”, Нанков обясни, че в Столична община са готови с проекта, но все още текат отчуждителни процедури.

„Ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен”, заяви премиерът.

Припомняме, че вчера двама работници заагинаха при трудова злополука на новостроящ се участък от автомагистрала "Хемус" край търговищкото село Буховци. Срутила се част от виадукт - бетонна колона с височина около 15 метра, от която са паднали двамата работници.