София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Бойко Борисов води по номинации в ГЕРБ-Пловдив за депутатските листи

Менда Стоянова е събрала подкрепата на 115 участници
4 мЕвроком 391

Премиерът Бойко Борисов очаквано е с най-висок рейтинг в пловдивската листа на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Това се потвърждава от номинациите за кандидат-депутатите, предава "Марица".

Лидерът на ГЕРБ, който от 2009 г. води листата в Пловдив, има 324 гласа. След него веднага се нарежда бившият кмет на Пловдив и градски председател на партията Иван Тотев, за който своя вот са дали 308 негови съпартийци.

Председателят на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова е събрала подкрепата на 115 участници в номинациите, а нейният колега - депутат Атанас Ташков - 65.

С респект сред своите се ползва и общинският съветник от ГЕРБ Георги Василев, който оглавява партийната структура в район "Южен". Той е подкрепен от 45-ма членове. Общо над 60 са номинациите, но доста от тях са с по един - два гласа.

Заради извънредните мерки  членовете на ГЕРБ сa гласували предимно по електронна поща, други са предпочели на място.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!