София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Божидар Илиев: Не мисля, че е малък проблем, ако в държавата се стигне до масови фалити на киносалони

"Проблемът там се състои, че колегите от производството на филми не асимилират, че киносалоните са едната част от киноиндустрията и предшествано от производството."
пропускане
3 дниПолитика 337 Боян Марков

"Срещата с комисията по култура всъщност не беше на тема помощ на киносалоните, а в един паралелен проблем, който се разви в цял свят и България включително с COVID-19."

Това заяви в ефира на "Делници" Божидар Илиев - председател на Управителния съвет на Асоциацията на киносалоните в България.

"Проблемът там се състои, че колегите от производството на филми не асимилират, че киносалоните са едната част от киноиндустрията и предшествано от производството.", допъли той.

"Всичките наши предложения бяха игнорирани по време на работната ни група и имахме възможност да представим нашите искания, за да представим интегритета на филмовата индустрия, което е изключително важно.", сподели още Илиев.

Председателят на УС на асоциацията постави риторичният въпрос какъв е смисълът от това да бъдат произвеждани филми, ако няма да стигнат до зрителите.

"Единственият безсмислен отговор, който получих от Бойко Борисов бе едно писмо, в което бюрократично ни обяснават, че министър-председателят е много ангажиран, в което аз лично не се съмнявам. Такава отговорна позиция едва ли страда от огромно количество свободно време. Но аз не мисля, че е малък проблем, ако в държавата се стигне до масови фалити на киносалони.", завърши Божидар Илиев.