София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Брюкселският секс скандал: Разкриха кой е евродепутатът, който е хванат на гей парти

Йозеф Сайер публикува изявление пред унгарските медии, признавайки присъствието си
1 мЕвроком 1003

Шефът да делегацията на Фидес в ЕНП Йозеф Сайер, който обяви оставката си като евродепутат в неделя, призна, че е политикът в центъра на скандала със секс партито в Брюксел, който се случи миналия петък вечерта, пише Euronews.

Euronews са се свързали с Сайер за инцидента, но все още не е получил пряк отговор.

Във вторник следобед обаче Шайер публикува изявление пред унгарските медии, признавайки присъствието си на срещата.

„Днес в белгийската преса излязоха публикации за домашно парти в Брюксел в петък, на което присъствах. След полицейското удостоверение посочих, че съм представител, тъй като нямам карта, полицията проведе процедурата, получи вербално предупреждение и след това ме прибраха вкъщи. Не употребявах наркотици, предложих на полицията на място да направят официален тест, но те не го направиха. Полицията съобщи, че е намерено хапче екстази. Не е мое, не знам кой и как го е поставил. Направих изявление в полицията за това", казва той.

Изявлението завърши разкаяно.

"Съжалявам, че съм нарушил правилата за събиране, беше безотговорно от моя страна, ще поема наказанията за това", пише в него.

Белгийската полиция навлезе в това, което широко се описва като сексуално събирате, въпреки ограничителните мерки на Брюксел, предполага се, че включва дипломати и евродепутат, за което се съобщаваше широко в Белгия и извън нея, преди изявлението да излезе наяве.

Той е известен с консервативните си и хомофобски позиции. Известен е и с това, че е съавтор на текст в променената унгарска конституция, според която семейството е “съюз между мъж и жена”.