София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

БСП подреди листите за София

Водачите в провинцията, членове на столични организации, са без право на втора номинация
пропускане
4 чПолитика 358 Златина Петкова

БСП-София подреди листите в 23, 24 и 25 МИР, съобщиха от пресцентъра на столичната партийна организация.

В листите влизат много нови и млади лица, както и доста от настоящите депутати. На второ място в 24-и МИР е Димитър Данчев, трети в 25-и МИР пък е Антон Кутев, а пета Анна Славова.

Припомняме, че градската конференция, приключила снощи подреди листите след водачите, които бяха одобрени от Националния съвет на партията.

Вчера на събранието решено водачите на листи в провинцията, които са членове на столични организации, и са номинирани и за списъците в София, да се оттеглят. Изключение беше направено единствено за Таско Ерменков, който е водач в Разград, по негово желание, но той не беше класиран в първите 10 места на листата в 24-и МИР.

Конференцията вчера  се проведе онлайн, като присъствена беше само частта на самия вот.  Социалистите в столицата гласуваха на 3 места в трите избирателни района, а листите се подреждат по вишегласие до двоен брой на мандатите в съответния МИР.

Сбирката не мина и без разправия, в която се чуха взаимни обвинения за манипулиране на вот между двата лагера в организацията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!