София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

БСП поиска изслушване на Кирил Петков и шефа на ДАНС заради руските дипломати

Желанието на левицата е за закрито заседание по темата

2 годиниПолитика 8 Николай Парашкевов

Филип Попов от "БСП за България" поиска извънредно изслушване в рамките на днешното парламентарно заседание при закрити врата на премиера Кирил Петков и на шефа на ДАНС Пламен Цончев заради решението да се гонят руски дипломати.

"Подкрепям предложението, но закритото заседание да стане от 18 до 20 часа, тъй като всички ни убеждавахте, че бюджетът е най-важен и че ако не се приеме виновна ще е опозицията. Апелирам до 18 часа да работим по бюджета, а след 18 да заседаваме по проекта на БСП - изслушване на премиера и на председателя на ДАНС", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" предложи компромисно решение.

"Имаше желание да работим до 20 часа по бюджета. Имаме важни точки, включително помощите за тока на бизнеса. Да се стегнем и в 20 часа да направим извънредно заседание", каза Андрей Гюров.

"Когато предложението стигне писмено до мен, ще реша дали да го включа тази седмица", обяви председателят на парламента Мирослав Иванов.

"БСП за България" сме внесли по надлежния ред искането в Народното събрание, писмено, така че трябва да го подложите на гласуване. Изпълнете правилника", каза още Георги Свиленски от БСП.