София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Буря и в събота

Неделята обещава хубаво време

17:12 ч. 03.08.2019 г.Общество 20

Времето в събота ще бъде нестабилно, с дъждове и гръмотевични бури. Над страната преминава студен атмосферен фронт, който ще доведе до понижаване на температурите. 19 области са с жълт код за опасни явления.

Ще има гръмотевични бури, на места се очакват градушки, а вятърът ще бъде умерен. Температурите в рамките на деня ще започнат да се понижават и ще бъдат между 25 и 30 градуса. В следобедните часове се очакват интензивни валежи, а до вечерта явленията постепенно ще утихват.

Жълт код за силен вятър и гръмотевични бури е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Добрич, Варна. Жълт код за силен вятър е обявен за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и София. Област Бургас е с жълт код за гръмотевична активност.

В неделя се очакват краткотрайни валежи, но по-слаби, предимно в северните райони, а температурите ще бъдат между 24 и 29 градуса.

Новата седмица ще започне с разкъсана облачност, а температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще бъдат от 26 до 30 градуса. Във вторник и сряда ще бъде слънчево и малко по-топло, на места в сряда температурите ще достигнат 35 градуса. До неделя съществена промяна на времето не се очаква – температурите ще бъдат между 30 и 35 градуса.