София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ДПС ще подкрепи Румен Радев на балотажа

Избирателите на движението искали промяна
5 годиниИЗБОРИ 2016 9382 Боряна Райчева

ДПС ще подкрепи Румен Радев на балотажа на президентските избори. Това стана ясно от пресконференцията на движението през нощта след първия тур. Председателят Мустафа Карадайъ коментира, че избирателите на движението са избрали промяната и каза, че на балотажа те ще гласуват за независим кандидат.

"Борисов беше ясен, че не желае подкрепата на избирателите и симпатизантите на ДПС. Ние няма да влезем в преговори, защото нашите избиратели бяха категорични при срещите си с нас, че има нужда от промяна в България“, заяви Карадайъ.

Подкрепеният от движението кандидат за президент Пламен Орешарски получи около 7 % на първия тур, което в абсолютни числа е около 250 000 гласа. Самият Орешарски не присъства на пресконференцията и не е направил изявление, но Карадайъ каза, че ще коментира, когато станат ясни официалните резултати.

„Нашите избиратели очакват да има промяна в България. Не е добре да има концентрация на всички институции в ръцете на една партия и още повече в ръцете на една персона“, каза лидерът на ДПС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!