София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Джамбазки пред "Свободна Европа": Хвърлих факла и бомбичка по протестиращите

Ако ВМРО влезе в следващото Народно събрание, няма да преговаря за правителство само с една партия - ДПС
1 мПолитика 2366

Ако ВМРО влезе в следващото Народно събрание, няма да преговаря за правителство само с една партия - ДПС. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки в интервю за Свободна Европа.

Според него случаите, в които ДПС и ВМРО са гласували заедно в 44-то Народно събрание са по-малко от тези, в които двете партии са били опоненти. По думите на Джамбазки ВМРО е "допуснало крачка назад или настрани" (да гласува с ДПС) по теми, които не са били така съществени за тях. Такива теми, според Джамбазки, са Изборният закон, както и Законът за съдебната власт.

ВМРО настоява в България да не се провежда гей прайд, защото го "гледат деца". Наред с това обаче Джамбазки обясни, че никой от неговите съпартийци не е изпитвал влечение към човек от същия пол, след като е наблюдавал прайд.

Наред с това евродепутатът призна, че е хвърлял бомбички срещу протестиращи пред партийната централа на ВМРО миналата есен. Непосредствено след случая той отричаше да е сторил това. В петък той обаче съобщи, че е хвърлил "факла и бомбичка". По думите му факлата е била там, за да му позволи да вижда какво се случва при протестиращите.

Източник: Свободна Европа

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!