София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Емил Георгиев: Мисията за спасяването на природата е наша кауза (ВИДЕО)

"Сблъскваме се с отпора на олигарси - хиени", твърди председателят на "Екогласност"
29 сОбщество 404 Боян Марков

"Да си еколог в днешно време е много трудно, защото се сблъскваме с отпора на олигарси - хиени". Това заяви в ефира на "Делници" председателят на "Екогласност", както и на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев.

"Историята ни е много богата", допълни още той.

"Ние влизахме в различни съдебни саги с такива като Прокопиев, които за наше удовлетворение ги спечелихме", сподели председателят на "Екогласност".

"За това, че беше нарушено спокойствието на Прокопиевци, срещу мен бяха заведени много дела. Той имаше претенции спрямо мен в размер на 720 хиляди лева. Две години аз седях под напрежение. Накрая спечелих делото", припомни Георгиев.

"Ние имахме тежка битка и за спасяване на дюните в Слънчев бряг. Спечелихме тази битка заедно с хотелиерите. Знаете, че от нас тръгна и темата с балите с отпадъци, които се внасяха от Италия със съдействието на италианската мафия", продължи още специалистът.

"Мисията за спасяването на природата не бих казал, че е невъзможна, но е много трудна мисия и това ни костваше много битки, но няма да спрем дотук. Това е нашата кауза", категоричен бе Емил Георгиев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!