София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

ЕП обсъжда имунизационната стратегия

Очаква се от Брюксел да се произнесат за липсващите количества ваксини
пропускане
6 чПолитика 181 Златина Петкова

Европейският парламент ще обсъди тази седмица имунизационната стратегия на ЕС, това предвижда дневният ред на предстоящото заседание.

В сряда Европейският парламент ще се произнесе по въпроса с липсващите количества ваксини и договорите, сключени от Европейската комисия с производителите. 

Припомняме, че преди месец евродепутатите настояха за прозрачност на договорите, а по-късно комисията осигури частичен достъп до споразумението с "АстраЗенека".

Във вторник ще гласува на първо четене предложението за обособяване на механизъм за икономическо възстановяване, който предвижда отпускането от общия бюджет на 672,5 милиарда евро по националните мерки за борба с последиците от пандемията. 

Тази вечер евродепутатите ще обсъдят също и мерките за борба с неравенството и с бедността сред работещите. В доклада по тази точка се отбелязва, че близо 10% от европейските работници са били заплашени от бедност през 2018 г.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!