София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ген. Атанас Атанасов: България не може да оттегли никакви ноти

"Няма нужда да има доклади на ДАНС", подчерта съпредседателят на "Демократична България"
11 мПолитика 1282 Николай Парашкевов

"Няма нужда да има доклади на ДАНС. Една част от хората нямат понятие от тези процедури. Аз бях директор на българското контраразузнаване, аналог на ДАНС, когато България реши да изгони руски дипломати. Няма нужда от никакви писмени доклади", това заяви пред NOVA съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов за експулсирането на руските дипломатически служители.

"България не може да оттегли никакви ноти. Каквото е направено, е направено. Ние сме свободна държава и не може да ни се поставят никакви ултиматуми", продължи той.

"България беше обявена за вражеска държава от Русия", подчерта Атанасов и припомни декларацията на ДБ за "депутинизация" на България от средата на май.

"Реципрочност означава - колкото дипломати имаме ние, толкова дипломати да имат и те", изтъкна той една от причините за решението на България.

"Как ви се струва съотношението 12 към 112 или 117...?", пита риторично Атанасов.

"Два списъка са представени от ДАНС на външно министерство", подчерта съпредседателят на ДБ.

"Каква е Лена Бориславова? Тя не е орган", заяви той по отношението на участника на Началника на кабинета в процеса с руските дипломатически служители.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!