София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Георги Мараджиев: Богатството ми е плод на 30 години усилен труд

По думите на кмета на Стамболийски, той е сред малкото хора с фирми от толкова отдавна

Георги Мараджиев: Богатството ми е плод на 30 години усилен труд

По думите на кмета на Стамболийски, той е сред малкото хора с фирми от толкова отдавна

3 месецаПолитика 6 Златина Петкова


“Аз съм сред малкото хора в тази държава, които имат бизнес от толкова отдавна. Искам да обясня на зрителите кой всъщност е Георги Мараджиев. Моят бизнес е от 1990-та година, като тогава имах смелостта да кръстя фирмата си “Кафе - аперитив Демокрация” , заяви пред btv кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, за когото журналистът Марин Николов разкри, че притежава милиони левове, а също така и пет имота в “Слънчев бряг”.

Мараджиев показа и документи за това как той е изтеглил 100 000 лева още през далечната 1992-ва година, залагайки имота на баща си и то при 50% лихва на банката.

“Ето така се започва бизнес. Искам да обясня на хората, защото много малко от тях ме познават, но тези, които ме познават, знаят, че моето богатство е плод на 30 години непрекъснат семеен труд в семейната ни фирма, която не е изградена за ден или два.”, обясни още градоначалникът на Стамболийски.

Мараджиев изтъкна още, че за разлика от много други той не е участвал в приватизацията и не е забогатял по този начин. Той посочи, че преди да стане кмет е разполагал с фабрика за изработка на полиетилен и полиетиленови  изделия, като допълни, че фабриката му била най-добрата в пловдивска област и не само и била единствената, която е въвела ползването на стреч фолио.