София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Гл. комисар Джартов: Обстановката в София и в Габровско след пороите се нормализира

В момента няма екипи на пожарната на терен в София

16 дниОбщество 12 Иванина Игнатова

Получихме общо 93 сигнала за наводнени сутерени, мазета, пътища. В момента няма екипи на пожарната на терен в София, нормализира се обстановката. Това обясни в ефира на БНТ главен комисар Александър Джартов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Вчера в Габровско премина висока вълна, като вследствие на големия водосбор в единия от микроязовирите на територията на община Севлиево са залети селскостопански постройки. Ситуацията сравнително бързо се нормализира, така че нямаше застрашени хора и ситуацията беше овладяна. И язовирите, и речните корита непрекъснато се наблюдават, особено когато има и предупреждения за интензивни валежи. Те същевременно се изпускат, така че да осигурят необходимите обеми, така че да осигурят и поемането на по-високи води, когато има такива", допълни Джартов.

Снимка: БГНЕС