София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Гледат мярката за неотклонение на мнимите брокери

Към момента трима от тях са задържани под стража
5 сПравосъдие 205 Златина Петкова

Състав на специализирания наказателен съд гледа днес мярката за неотклонение на  обвиняемите за участие в престъпна група за извършване на финансови измами. 

Припомняме, че в края на месец март трима от сочените за ръководители на престъпното сдружение бяха задържани за постоянно в ареста. Става дума за  Йордан Моллов и Кирил Джабаров, както и тяхната счетоводителка. За останалите трима съдът прецени, че няма опасност да се укрият, и те бяха пуснати под домашен арест. 

В мотивите на съда се посочва, че дружествата на обвиняемите не са имали финансово брокерство и че извършването на такъв тип дейност без официално разрешение от Комисията по финансов надзор, е престъпление. 

Според прокуратурата групата е действала от 2017 г., като сключвала посреднически договори за продажба на акции, а на клиентите обещавала бързи печалби. Обвинените са управлявали над 40 фирми. Потърпевшите са стотици.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!