София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Глобиха 24 депутати без маски

Ще трябва да платят по 300 лева
пропускане

Глобиха 24 депутати без маски

Ще трябва да платят по 300 лева

7 чОбщество 479 Златина Петкова


Двадесет и четирима депутати са  глобени за неносене на маски от Районната здравна инспекция. Към момента те трябва да платят по 300 лева, защото това им е било първо нарушение.

До края на седмицата от РЗИ са си поставили срок да връчат всички актове на нарушителите, като те ще се дават лично. Всеки, който не е съгласен с глобата, може да я обжалва.

Припомняме, че вчера в Народното събрание се разигра скандал по темата, защото част от народните представители бяха в зала без маски, като те пък обвиниха председателя Цвета Караянчева, че не е осигурила дистанция между присъстващите, която да е най-малко от 1,5 метра.

Сред санкционираните са шест депутати от ГЕРБ, трима от Обедини патриоти, един от “Атака” и  един от “Воля”

Още миналата седмица Столичната здравна инспекция издаде констативен протокол за установени нарушения в сградата на Народното събрание, когато много депутати и помощен персонал не спазиха мерките, въпреки подсещането от предния ден на същите инспектори. По повод заповедта за носене на маски на закрити места и премиерът Бойко Борисов  също получи глоба, тъй като влезе в църквата в Рилския манастир без маска.