София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Готвят промени в Закона за хазарта чрез Закона за извънредното положение

Иска се удължаване на сроковете
пропускане
12 чОбщество 498 Златина Петкова

Изменение в Закона за хазарта може да бъде направено чрез прокарване на текстове в Закона за извънредното положение. Това става с внесено искане от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и нейни съпартийци. 

Те настояват Националната агенция по приходите (НАП), която беше натоварена да се занимава с издаване, удължаване и изменения на лицензи за хазарт, да получи три месеца отсрочка, за да довърши преписки, започнати от закритата Държавна комисия по хазарта, или такива, постъпили след август 2020 г.

Според част от бранша целта, да се изменят правилата чрез друг закон, е да не се стига до две гласувания на предложенията. 

Припомняме, че от лятото на миналата година са в сила новите правила и правомощията на НАП в хазарта. Според депутатите дадените първоначално 6 месеца явно не са стигнали на данъчната администрация да се справи и преписките са "текущи". Според вносителите на предложената поправка тя е в интерес на кандидатствалите за удължаване или издаване на нов хазартен лиценз, които са в процедура.

Второто, което искат от ГЕРБ, е до произнасяне на НАП по текущи преписки за лицензи да важи за такива, които са изтекли след 1 януари 2020 г.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!