София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Готвят протест в подкрепа на Навални пред руското посолство у нас

Акцията ще се проведе в събота
9 мЕвроком 750

Протест в подкрепа на руския опозиционр Алексей Навални ще се проведе в събота, 23 януари, от 14 часа, пред руското посолство в София. За това информира Евгений Чупов, руснак, доброволец към създадения от Навални Фонд за борба с корупциията, който получи убежище в България 16 месеца, след като беше подал молба. В крайна сметка България удовлетвори искането му и той може да остане легално у нас заедно със съпругата й децата си.

Чупов сподели във фейсбук, че е подадено заявление за планираната в събота акция и призова хората да се присъединят към инициативата.

Припомняме, че Алексей Навални беше арестуван на 17 януари, в момента, в който кацна на летището в Москва. Руският опозиционер ще прекара следващите 30 дни в ареста.

Линк към събитието

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!