София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иван Гешев: България трябва да бъде неотделима част от обединена Европа

"Няма нищо страшно в Европа на нациите"

1 месецПолитика 2 Антония Лазарова

Бих искал ясно и категорично да заявя, че България трябва да бъде неотделима част от ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА. Убеден съм, че само заедно с другите европейски държави можем да успеем. Ние, българите, не просто сме част от Европа, ние сме едни от създадателите на идеята за общ европейски дом. Това написа бившият главен прокурор Иван Гешев в социалните мрежи.
 
"Но защо говоря за ЕВРОПА НА НАЦИИТЕ? Това не е евроскептицизъм. Някои искат пълно централизиране на Европейския съюз или повече бюрократи на власт. Аз искам силна Европа. Но също искам да бъдат силни и самостоятелни държавите в този съюз. Това не е антиевропейска теза. Напротив! Това е Европа на общите наши ценности, но също толерантно отношение към нашите различия. В името на една обща цел - силни и благоденстващи държави в силна и благоденстваща Европа.", пише още той.
 
Според Гешев няма нищо страшно в Европа на нациите. 
"Точно обратното. Така ще бъдем по-силни. И за мен е важен както българският принос, така и достойното място на България в този съюз".