София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ИЗНЕНАДВАЩ БРИФИНГ НА ПРЕМИЕРА В ОСТАВКА ИЛИ КАК БОРИСОВ ОТНОВО ИЗБРА ДА СЕ СКРИЕ ОТ НЕУДОБНИТЕ ВЪПРОСИ

Голяма част от медиите научиха в последния момент за чаканото с месеци изказване
6 сПолитика 4437 Златина Петкова

Защо министър-председателят в оставка, който от месеци не дава интервюта пред медиите, а пуска видеа единствено от обиколките си из страната с джипа си, отново избра да се скрие от повечето журналисти в страната?

Въпросът придоби особена актуалност, след като за чакания с месеци брифинг голяма част от работещите в средствата за масово осведомяване бяха информирани едва час по-рано. Това, заедно с факта, че пресконференцията се състоя в неделя, доведе до присъствието на събитието на изключително ограничен кръг от журналисти, представители само на най-големите телевизии и сайтове.

Каква е идеята на този ход от страна на Борисов не е ясно, но остава усещането, че премиерът в оставка се притеснява да не стане мишена на неудобни питания.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!