София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Изслушват проф. Ангелов в здравната комисия в парламента

Заседанието е насрочено за 15.30 ч.
19 сЗдраве 275 Мирослав Митков

Здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов ще бъде изслушан в Комисията по здравеопазването в парламента. Това сочи програмата за работа за днес.

Заседанието е насрочено за 15.30 ч. Депутатите искат да чуят информация относно коронавируса.

Първа точка предвижда обсъждане на прилагането на Вътрешните правила за организацията и дейността на Комисията. Предстои и по-задълбочено обсъждане на приоритетите в областта на здравеопазването и на свързаните с тях предстоящи законодателни инициативи.

Вчера проф. Ангелов беше в пленарната зала, където говори за разформирането на стария Национален оперативен щаб и необходимостта от това новите управляващи, които и да са те, да предложат нов състав. Така или иначе правителство още няма и той се обърна към партиите в парламента. 

"Ако наистина смятате, че НОЩ е органът, който може да управлява ефективно пандемията в България, много моля, дайте вашите предложения за членове на НОЩ по начина, по който ги заявихте в кулоарите на Народното събрание", обърна се той към депутатите. 

Още преди седмица Ангелов и премиерът в оставка Борисов реагираха остро на критиките от новите в формации в 45-ия парламент за управлението на кризата с коронавируса до този момент. Лични упреци бяха отправени и към председателя на здравната комисия д-р Александър Симидчиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!