София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Жириновски обеща да разстреля всички украинци

Руският политик излезе извън нерви в тв-шоу

14:11 ч. 12.01.2018 г.Политика 9

Лидерът на руската Либерално-демократична партия Владимир Жириновсик загуби контрол върху себе си за пореден път, по време на участие в тв-шоу „60 минути“ по „Русия 1“. В студиото гостите, сред които и Жириновски, кротко обсъждаха ситуацията в Украйна, военните действия в Донбас и региона. По темата за доставките на американско оръжие за Украйна, нервите на Жириновски започнаха лека-полека да се късат. Украинският политолог Вадим Трюхан го репликира няколко пъти и го призова да не прави от предаването цирк. В този момент Жириновски не издържа и се нахвърли срещу Трюхан с думите: „Ще ви заплашваме, ще ви избием, вас, подлеците и негодниците! Украйна ще отговаря за всеки убит руснак в Донбас“.

Жириновски тръгна заплашително към Трюхан, удряйки по масата и наричайки опонента си „скот“. На призивите на водещите да се успокои и на напомнянията, че все пак се намира в предизборен период и е кандидат за президент, Жириновски не обърна внимание, продължавайки истерично да крещи срещу украинския политолог.

Въпреки че обстановката се успокои, Трюхан демонстративно напусна студиото в знак на протест срещу поведението на Владимир Жириновски.