София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Жители на Омуртаг блокираха пътя София-Варна тази нощ (ВИДЕО)

Нетрезво състояние на един от водачите е причина за катастрофата според тях

Жители на Омуртаг блокираха пътя София-Варна тази нощ (ВИДЕО)

Нетрезво състояние на един от водачите е причина за катастрофата според тях

9 месецаИнциденти 29 Боряна Райчева


Жители на Омуртаг блокираха късно снощи главния път София-Варна в района на града с искане за справедливост след катастрофата от четвъртък, която отне живота на 17 годишен младеж. Според тях причината за кастрофата е, че водачът на лекия автобил "Мини Купър" е бил в нетрезво състояние. Това е Халил Басриев, председател на общинската структура на Движението за права и свободи в Омуртаг от ДПС. 

Областният управител на Търговище, Митко Стайков, обеща да поиска пълна проверка по случая от органите на реда, която да установи вярно ли е твърдението на протестиращите.

Припомняме, че катастрофата е причинена от неправоспособен 18-годишен шофьор от Омуртаг с лек автомобил „Мини Купър“, който при десен завой е изгубил контрол над колата, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал във „Фолксваген Голф“, управляван от правоспособен 32-годишен водач от с. Обител, община Омуртаг.

В резултат на пътния инцидент, в МБАЛ-Търговище е починал 17-годишен младеж от гр. Омуртаг, който се е возел на предна дясна седалка в лекия автомобил „Мини купър“.