София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Калоян Стайков: Трябва да се възстанови икономиката, а не да се финансират проекти

Комисията по бюджет и финанси заседава
38 сПолитика 227 Слав Механджийски

Идеята е да се възстанови икономиката и реформи, а не финансирането на проекти. Планът трябва да е свързан с други стратегически документи, но такова нещо не се наблюдава. Това заяви икономистът Калоян Стайков от Института за пазарна икономика по време на обсъждането на Проекта на Национален план за възстановяване и устойчивост.

Според него трябва да се намери баланс между идеалните цели и реформи и скоростта, с която те ще се реализират. Той уточни, че Планът визира периода след 2024 година и подчерта, че икономическото възстановяването трябва да започне още сега.

„Голяма част от страните търсят финансиране на вече протичащи реформи, докато при нас това не е така“, категоричен бе Стайков.

Той обясни, че всяко правителство идва и започва с анализ на ситуацията, създаването на комисия и групи, като след три-четири години правителството се сменя, като не се стига до желаната реформа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!