София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

КАРАДЖОВ ОБЯВИ: АМ "Хемус" ще е готова до 2027 г.

"Аз като всички останали българи виждам състоянието на пътищата в страната, а то е ужасно", заяви той
13 сПолитика 175 Николай Парашкевов

"Аз като всички останали българи виждам състоянието на пътищата в страната, а то е ужасно, но това е наследството, което получаваме и трябва да се справим с него", това заяви Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пред NOVA.

"Да, разбира се. Остава 2027 г. Това е обусловено както с въпросите с проектирането на последните участъци, така и с отчуждителни процедури по последните два участъка", заяви той.

По думите му до 2025-2026-та г. трасето трябва да е готово до Велико Търоново.

Караджов подчерта, че това е свързано с ин-хаус процедурите сключени от предишното правителство на Бойко Борисов.

"Не можете да кажете, че един лек автомобил въздейства повече върху пътя от един 40-тонен камион. В цяла Европа е така. 2/3 от парите за подръжка на пътищата се плащата от тежкотоварните камиони и превозвачите, а 1/3 от водачите на МПС", заяви той относно новите ТОЛ такси.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!