София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Хаджигенов: Теоретично може да получим третия мандат и се готвим за това

"Политиката е отборна работа. В противен случай отново получаваме ГЕРБ", заяви той
11 мПолитика 402

„Забавлявам се от идеята, че ние, най-малката група в парламента, ще получим мандат за съставяне на правителство, но теоретично всичко е възможно и ние се готвим за това“, заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“ пред бТВ.

„Готвим стратегии, говорим с другите парламентарни сили, доколкото ние сме 14 души, въпреки че ние подехме инициативата да говорим с всички, защото има много траншеи, които ги разделят. Последното нещо е името на министър-председателят. Не знам защо политиката се схваща като това кой ще води отпред. Политиката е отборна работа. В противен случай отново получаваме ГЕРБ и Бойко Борисов“, каза депутатът.

„Демокрацията е сложен процес и тя предполага такива обединения по определени програми и политики, но ние не сме свикнали. Този процес иска време", смята политикът.

Адвокат Хаджигенов не крие, че е разочарован от отказа на "Има такъв народ" да състави правителство. Според него зад това решение се крие "страхът от провал".

"Политиката е като живота, ако не грешиш, не си жив", каза Хаджигенов, който обаче е категоричен, че в момента "провалът в политиката са ГЕРБ и Бойко Борисов".

"Не съм в парламента, за да ми харесва коалицията, а за да реализирам целите си като начало на съдебната реформа", заяви депутатът.

Адвокат Хаджигенов е категоричен, че предложените от него промени не са лобистки.

"Наказателните адвокати имат интерес от неработеща прокуратура и делата да продължават с години", заяви депутатът и отбеляза, че предложените промени са точно в обратната посока.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!