София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Христо Иванов: “Демократична България” ще се яви сама на избори, няма да се коалира в парламента с БСП, ДПС и ГЕРБ

Лидерът на “Да, България” беше категоричен, че подобни обединения са изключени
7 сОбщество 637 Златина Петкова

“Демократична България” ще се яви сама на избори, няма да се коалира в парламента с БСП, ДПС и ГЕРБ. Ще имаме споразумение, в което ясно ще пише, че такива обединения са изключени”, заяви пред bTV съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Иванов обясни, че “Демократична България” е излязла още през лятото, докато са течали протестите, с ясни цели. Тогава от ръководството на формацията заявили, че ще търсят широка коалиция, за да се преборят с корупцията във властта. Думите на председателя на “Да, България” дойдоха като отговор на въпроса защо генерал Атанас Атанасов преди дни в своя телевизионна изява не е изключил управление на десните, подкрепено от БСП.

“Декември месец излязохме с още по-подробен списък. Искаме да го внесем още в първия ден на работа на новия парламент. Това ще е план на надеждата. Искаме българските граждани да се освободят от епохата на Борисов. В името на това ще се обърнем към всеки един народен представител, който би желал да ни подкрепи.”

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!