София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Христо Иванов: Не съм врачка, но ни очакват местни, европейски и парламентарни избори

"Да, България" провежда Национална конференция
1 мПолитика 942 Слав Механджийски

Напълно осъзнато подадох оставка и поех отговорност. Това, че получих толкова номинации ме трогна, но това означава, че не съм си свършил докрай работата. Централната част от работата ми ще бъде да гарантирам демократичността в партията на всички нива и елементи и вкарването на нови лица. Не е добре да има само един кандидат. И аз го знам, и вие го знаете. Моя кауза ще бъде след 3 години да има много по-голям избор не просто имена, а между посоки и визии.

Това заяви председателят на „Да, България“ Христо Иванов по време на Националната конференция на партията.

„Възникнаха напрежения и ще работя с нови Национален съвет, с който да обмислим организационната структура на партията. Тези от нас, които са получили доверие, не са просто индивиди. Те носят отговорност пред нашите избиратели и да играят отборно, а не когато отборът не ти дава доверите – ти да започнеш да рушиш. Политиката не е за междуличностни отношения. В нея има его, хората влагат много, но политиката е работа за други и трябва да можеш да отстъпваш. Каузите се разказват през ценности, а не през лични истории“, посочи той.

Относно слабите резултати на изборите през ноември Иванова обясни:

„Не можахме да реагираме на „Продължаваме промяната“ и на изборите 2 в 1. Въпреки това постигнахме стратегическата си цел. Формирахме управление, което изолира политически сили, носители на корупционния модел“.

Председателят на "Да, България" обяви, че през 2023 година ще се проведат местни и европейски избори, като добави, че "не е врачка", но очаква и парламентарни такива.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!