София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Христо Иванов: Полицията игнорира кмета на Бургас като муха

Коментар на бившия правосъден министър

Христо Иванов: Полицията игнорира кмета на Бургас като муха

Коментар на бившия правосъден министър

2 мПолитика 1911 Златина Петкова


„Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там. Повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания, а те го игнорираха като муха“, заяви пред bTV бившият правосъден министър Христо Иванов.

Иванов и Ивайло Мирчев, които вчера не бяха допуснати дълго време, заедно със сподвижниците им, да стигнат до плаж “Росенец” и се стигна дори до арест на Мирев, бяха категорични, че ще подадат жалба до прокуратурата за възпрепятстване на законния им протест в събота.

По думите на бившия правосъден министър, от поведението на полицията вчера е станало ясно, че униформените не са подчинени на правителството, в частност на вътрешното министерство, както е по закон, а на депутата от ДПС Делян Пеевски и на почетния председател на партията Ахмед Доган.

„Наложи се да окажем натиск върху полицията и едва тогава те видяха, че трябва да ни осигурят достъп. След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я прие. Моят извод е, че полицията умишлено ни заблуди“, заяви още Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България” стигна още по-далеч, като поиска да се провери дали вчерашните събития не са умишлено режисирани, за да се стигне до етнически конфликт. 

“Това беше план и той е на Пеевски. Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално“, категоричен беше още политикът.