София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Христо Проданов: Трифонов не се ангажира да поеме отговорност за сваляне на модела “Борисов”

Според него БСП и ГЕРБ няма да се коалират
45 сПолитика 328

Ако БСП получи третия мандат за съставяне на правителство, ще спазим процедурата в партията - ще питаме Националния съвет каква да бъде нашата позиция. Това заяви по BG On Air зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Но погледнато практически и математически трудно би могло да се състави такова правителство, защото ние не желаем никаква подкрепа от ГЕРБ. В същото време Слави Трифонов не се ангажира да поеме отговорност за сваляне на модела “Борисов”. Математически гласовете на Слави Трифонов и ГЕРБ са 126, така че не може да бъде съставено такова мнозинство, което наистина да разгради този модел, както всички повтаряха преди изборите“, добави той

„БСП като последователна и предвидима партия е казала - не искаме участие във властта, ние искаме да разградим модела, който досега управлява България, защото той е вреден за страната и в такъв случай по конкретни политики ние подкрепяме това правителство, което би трябвало да се случи около “Има такъв народ“. Партията на Слави Трифонов на практика имаше почти конституционно мнозинство в парламента и наистина можеше да разгради модела “Борисов”.

Явно приоритетите на “Има такъв народ” и Слави Трифонов са се променили след изборите. Може би ще се окажат прави тези хора, които твърдяха, че тази партия е проект, създаден за да крепи модела на Бойко Борисов“, заяви Проданов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!