София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Хванатият с кокаин кмет на Калояново: Това е чист капан

Георги Георгиев отрече употребата на наркотици
51 сПолитика 712 Боян Марков

"Не употребявам наркотици." Това заяви пред Нова телевизия кметът на Калояново Георги Георгиев след ареста му.

Той направи първи коментар, след като миналата седмица бе хванат да шофира служебния си автомобил след употреба на кокаин.

"За мен това е чист капан. Знаех, че има пуснат сигнал до главния прокурор да ме спрат от КАТ. Бях със служебната ми кола. И така в Калояново ме спряха катаджии. Полицаите ми казаха, че съм направил нарушение. Да, наистина, нямах колан. Поискаха обаче да ми направят тест за наркотици. Момчето ми каза, че му е наредено да ме спре и да ми взема проба. Казаха ми, че дрегерът показва, че съм употребил кокаин.", коментира Георгиев.

Кметът бе категоричен, че става въпрос за брутално нападение срещу него и обясни, че арестуването му е било огромен стрес за семейството му.

"Бях подведен, защото отказах да дам кръв в Бърза помощ, а трябваше. Съжалявам, че не го направих. Един от полицаите ми каза, че ако ми вземат кръв ще стане по-лошо. Доверих му се. Пред съда казах, че съм употребил, защото нямаше какво друго да кажа. След като сключихме споразумение с прокуратурата, излезе, че съм шофирал дрогиран.", сподели още Георгиев.

Съгласно закона Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение дали кметът да бъде отстранен от длъжност.