София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Костадин Ангелов: Няма място за тревога, болниците ще издържат

Здравният министър е на посещение във Варна
5 сОбщество 426 Златина Петкова

“Въпреки увеличението на заразените, място за тревога няма”, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който беше на посещение във Варна. По думите на министъра, от днес в София той започва срещи с представители на РЗИ от страната и всички, имащи отношение към овладяване на ситуацията.

“Болниците ще издържат на натиска, те разполагат с всичко необходимо”, допълни Ангелов. Според него критични точки в страната в момента няма, има места, където капацитет от легла е запълнен и се правят трансформации броят им да бъде увеличен. Според министъра това е валидно за Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София.

“Записалите се за ваксина са вече близо 60 000 души”, каза  още министърът, като изтъкна обаче, че спрямо електронната система има постоянни хакерски атаки. Той уточни, че "Информационно обслужване" има екип, който работи денонощно и на всеки час подава информация към здравното министерство.

“Ваксинацията върви с добро темпо и, ако така продължава, до края на лятото ще сме постигнали това, което целим”, посочи Ангелов.

“В началото на кампанията по ваксинация България направи две неща, които сега и другите държави започват да прилагат. Това са поставяне на ваксината на Оксфорд на хора над 55 години и отварянето на зелените коридори”, заяви още Костадин ангелов.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!