София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кралев: Спортът стабилизира имунната система и разрешаването му ще ни помогне

"България се справи чудесно в борбата с пандемията"

Кралев: Спортът стабилизира имунната система и разрешаването му ще ни помогне

"България се справи чудесно в борбата с пандемията"

14 дниСпортни 50 Боряна Райчева


България се справи чудесно в борбата с пандемията. Време беше да се отпуснат мерките, но не безконтролно и да не забравяме, че сме в епицентъра на епидемията. Имаме нов вирус и не е ясно какво се случва след лечението му. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев във връзка с разхлабването на мерките у нас. 

Спортът в България започна. Той стабилизира имунната система и тази мярка ще ни помогне. Разрешават се всички занимания на открито със спазване на дистанцията. Не препоръчвам на този етап да се ползват съблекалните, коментира Кралев. 

Днес имахме среща с Асоциацията за фитнес и здраве. Очаквам от тях да получим и план за отваряне на фитнесите. Ще продължим да се ръководим от аксиомата, че здравето на хората е най-важно, съобщи спортният министър. 

От 4 май започнаха индивидуалните спортове на открито, разрешихме басейните за граждани и професионална подготовка. Предстои пускането на колективните спортове на открито, после индивидуалните спортове на закрито. Накрая ще бъдат открити и състезанията. 

Красен Кралев изрази скептицизъм за възстановяването на международния спортен календар. 

Направили сме достатъчно за компенсиране на българския спорт. Бюджетите на федерациите са запазени, информира още той.