София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Куба Гудинг Джуниър обвинен в изнасилване

Адвокатът му отрече обвиненията

Куба Гудинг Джуниър обвинен в изнасилване

Адвокатът му отрече обвиненията

3 мЛюбопитно 599 Боян Марков


Световноизвестният актьор Куба Гудинг Джуниър е обвинен, че два пъти е изнасилил жена в хотелска стая в Ню Йорк през 2013 година, съобщават световните агенции. 

Жена, идентифицирана в съдебните документи като "Джейн Доу", с цел да бъде запазена нейната самоличност, е завела гражданско дело в съд в Ню Йорк. 

Жената твърди, че се е запознала с носителя на "Оскар" в бар в Ню Йорк през август 2013 година. Тъмнокожият актьор е поканил дамата да му прави компания в разположен наблизо хотел. Гудинг склонил жената да го придружи до хотелската му стая, където се твърди, че я е изнасилил вагинално и анално. 

Адвокатът на актьора Марк Джей Хелър отрече обвиненията, заявявайки, че те са неправдоподобни. Той посочи, че предполагаемото събитие е отпреди 7 години и подчерта, че до този момент не е подадена жалба. 

През 2019 година актьорът пледира невинен по обвинения, отправени от три различни жени. Те твърдяха, че той ги е опипвал.

Куба Гудинг Джуниър е носител на "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 година за изпълнението си във филма "Джери Магуайър".