София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Лена Бориславова: "Възраждане" агресира в парламента и се опитва да налага цензура в 21 век

"Липсата на възпитание и простотията взимат връх"

14 сПолитика 1000

"Възраждане" агресира в парламента и се опитва да налага цензура в 21 век. Липсата на възпитание и простотията взимат връх."

Това написа в профила си във Фейсбук Лена Бориславова от ПП. Тя коментира още президента Румен Радев, съставянето на редовно правителство, работата на прокуратурата и съдебната реформа.

"Някой “бял хакер” е хакнал страницата във Фейсбук на обединителя на нацията (и на съпругата му) и яростно пише срещу формирането на редовно правителство. За малко да си помисля, че президентът всъщност иска да има още свои служебни правителства… и да няма редовен бюджет", добави Бориславова.

"В прокуратурата работят като бесни - за 3 седмици свършиха повече работа отколкото за 3 години. Обявена е война на парламента. Накъде?", попита тя.

"Трябва да има съдебна реформа. Време е. Не бива да вярваме, че сегашната война на Гешев с политически партии и свързани с тях престъпни групи е дългосрочното решение. Защото те могат да се разберат всеки момент или да си намерят заместител, а ние пак ще трябва да сме по площадите или на избори. Докато в това време възрожденските сили и радините вълнения ще продължават да стресират срещу демокрацията", подчерта Бориславова.

"Пиша това, осъзнавайки, че във втория мандат търсим подкрепа за кабинета именно от ГЕРБ, но! поне за момента в този парламент след тези изборни резултати друго мнозинство за съдебна реформа няма. След нови избори едва ли ще изглежда по-добре. Необходимо е редовно правителство, което да се опита да реши проблемите на страната", категорична е Лена Бориславова.