София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

ЛиЛана и съдружникът ѝ остават в ареста

Братът на ЛиЛана излиза на свобода с гаранция от 50 хиляди лева

ЛиЛана и съдружникът ѝ остават в ареста

Братът на ЛиЛана излиза на свобода с гаранция от 50 хиляди лева

14 дниПравосъдие 43 Боряна Райчева


Апелативният специализиран наказателен съд, 2-ри въззивен състав, измени протоколно определение на Специализирания наказателен съд по НЧД № 1296/2020 г., в частта в която е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 100 000 лева на обвиняемия Мартин Димитров, като намали същата на 50 000 лева.

Потвърждава определението в останалата му част, с което са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите Лиляна Деянова и Александър Деянов.

Въззивният съд намира, че е налице обосновано подозрение за престъпление по чл.321, ал.3, вр. ал.2 от НК участие в организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления по чл.248а, ал.5 от НК, с два квалифициращи признака – користна цел и участие на длъжностни лица като счита, че отсъстват доказателства въз основа, на които да се предполага, че в групата участват Александър Ангелов и че групата е създадена с цел да върши престъпление по чл.255 от НК.

Въззивният съд прие също за несъставомерно престъплението по чл.269, ал.1 от НК за извършването на което са привлечени като обвиняеми Мартин Димитров и Лиляна Деянова.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.