София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Лошото време взе жертви в Европа

Бурите доведоха до наводнения и градушки на много места

Лошото време взе жертви в Европа

Бурите доведоха до наводнения и градушки на много места

11 месецаОбщество 3 Боряна Райчева


Лошото време в части от Стария континент вече взе първите си жертви. Бури, съпроводени с градушки и обилни дъждове пък доведоха до наводнения и бедствено положение в много региони от Европа.
 
В Източна Франция, южно от Лион, мощна градушка с големината на топка за тенис изпочупи прозорците на десетки автомобили. Пороят е наводнил  също пътища и е нанесъл сериозни щети на жилищни сгради. 
 
Съобщава се и  за германски турист, който  е бил убит от падащо дърво във френския град Танингс. Министър на земеделието в страната  Дидие Гийом заяви, че в засегнатите региони ще бъде обявено бедствено положение.
 
В Швейцария жена загина, след като лодката, в която се намирала, се преобърна по време на силна буря на Женевското езеро. Стихията е нанесла и сериозни щети в града.
 
Ситуацията е критична и в части от Великобритания. Много населени места в Линкълншир там са под вода. Агенцията по околна среда в  Обединеното кралство дори обяви, че обстановката е "безпрецедентна".
 
Полша също претърпя тежка буря със силни гръмотевични бури. Има много изкоренени дървета, а хиляди домакинства са останали без ток.