София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Масово хвърлиха оставки в БОП-Пловдив

Няма яснота за причината за масовата оставка
3 мПолитика 3121 Мирослав Митков

Целият наличен състав на БОП-Пловдив, в който влизат и структурите от Пазарджики и Смолян, е депозирал молба за напускане на работа.

30-ната служители на структурата са били извикани днес в София от директора на ГДБОП гл. комисар Любомир Янев. Казано им е, че трябва да подадат молби за напускане или пренасочване на работа на друго място.

Цялата структура е подала такива заявления.

Не е ясно дали от поста си е отишъл местният шеф на БОП Пловдив - Димитър Александров. Той беше назначен само преди два месеца на това място. Няма и яснота за причината за масовата оставка.

"Става въпрос за течащо преструктуриране в дирекцията. Секторът ще стане отдел и в тази връзка всички служители трябва да подадат такива заявления, за да бъдат преназначени. Гарантирам, че няма да има нито един освободен служител от Пловдив. Това са нормални реформи и всичко се прави по законов път", обясни пред "Марица" директорът на ГДБОП гл. комисар Любомир Янев.

Според него поста си запазва и назначеният наскоро шеф на антимафиотите в Пловдив Димитър Александров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!