София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Методи Лалов: Общински съветници са част от комисията по ЗОП, после същите трябва да санкционират Фандъкова

Според бившия съдия дейността им е законна, но противоречи на морала
1 чОбщество 308 Златина Петкова

Общинският съветник от “Демократична България” Методи Лалов алармира, че негови колеги от ГЕРБ, БСП и ВМРО са станали част от Комисията по Закона за обществените поръчки. Нещо, което според бившия съдия е нарушение на морала и създава възможност за корупция, тъй като тези, които трябва да следят действията на кмета, се превръщат в негови партньори.

Публикуваме, без редакторска, целият пост на Методи Лалов:

Често говоря за "Коалицията на софрата" в СОС и за лапаницата, която са си осигурили общинските съветници чрез участие в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП. 

Ето още един пример за тази коалиция. Участие на общински съветници в комисия по ЗОП - Радослав Влахов от ГЕРБ/СДС, Карлос Контрера от ВМРО и Михаил Ставрев от БСП. Тези, които трябва да контролират кмета Фандъкова, всъщност стават част от екипа й, биват назначени със заповед от нея, а работата им се утвърждава от нея или от зам.-кмет. За работата си, разбира се, общинските съветници получават съответно допълнено възнаграждение (има и изключения, но те са пренебрежимо малко). 

Да не пропусна да кажа - всичко е законно. Това обаче са законите на ГЕРБ/СДС. И да, дежурните обяснения на седналите на софрата е, че участват в тези комисии, за да имат информация, за да следят за обществения интерес, за да контролират кмета. Така, така, но взимат парите, които им плаща именно Фандъкова, а накрая обществените поръчки пак са раздадени на ортаците на мутрите, които строят и ремонтират така, че се налага да бъде направен ремонт на ремонта на ремонта. 

Никога не съм участвал в такива комисии и няма да участвам занапред. А тази кочина ще бъде разрушена. Обещавам!

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!