София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Младен Маринов: Предприети са всички мерки по границата

Утре експерти на МО и МВР ще посети територията
пропускане

Младен Маринов: Предприети са всички мерки по границата

Утре експерти на МО и МВР ще посети територията

1 годинаОбщество 21 Боряна Райчева


Проблемът е, че в социалните мрежи изтича информация, която в повечето случаи е фалшива. Тя обаче способства мигрантите да се организират на групи. На този етап можем да кажем, че по отношение на нашите граници ситуацията е нормална, но сме предприели засилени мерки за сигурност с готовност за реакция при необходимост – термокамери, уреди за нощно виждане. Това заяви министърът на МВР Младен Маринов на специално свикан брифинг по повод напрежението с мигрантската вълна на южната ни граница. Утре ще посетим територията. Експертите от МО и МВР ще направят оценка. Не искам да има паника, но искам да погледнем обективно, така че да сме подготвени, коментира Маринов.

Всички мерки са взети. Ако забележим групи на 100 метра от границата, вече е късно. Организация и сътрудничество има, но не са на държавно ниво. Какви са мотивите на тези лагери – дали политически, или да се придвижи голяма група от бежанци, точно по време на евроизборите. Сила ще бъде използвана, ако има опасност и употребена сила срещу служителите на закона, добави от своя страна военният министър Красимир Каракачанов. 

Ако ние сме истински българи, една подобна тема няма да се използва с политически теми. Всички мерки са разпоредени и одобрени от министър-председателя, каза Каракачанов.