София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мъжът, заканил се с убийство на жена и я залял с бензин, остава в ареста

Постановиха му най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“

2 месецаПравосъдие 53 Иванина Игнатова

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 58-годишен мъж, обвинен за закана с убийство на жена, съобщиха от Обвинението.

В.С. е привлечен към наказателна отговорност , за това че на 03.12.2023 г. около 20,00 часа в блок в ж.к. „Свобода“ в гр. София, полял съпругата си с бензин и й казал „Ще те запаля“. Жената изпитала основателен страх от заканата и подала сигнал в полицията.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал.3,т.1 и т.3, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. Деянието е извършено в условията на домашно насилие - заплахата е предшествана от упражняване на вербално, психическо и физическо насилие спрямо жената. В.С. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и постанови спрямо В.С. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Снимка: БГНЕС