София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Над 20 рок и метъл банди разтърсиха Русе

С впечатляващ концерт отбелязаха 75-тия рожден на Кирил Маричков

Над 20 рок и метъл банди разтърсиха Русе

С впечатляващ концерт отбелязаха 75-тия рожден на Кирил Маричков

8 месецаКултура 4 Боряна Райчева


Над 20 рок и метъл банди разтърсиха Русе в дните от 13-ти до 15-ти септември. Хиляди фенове на твърдата музика се събраха през уикенда, за да изживеят заедно вълнението от 11-то издание на станалия вече традиционен за дунавския град „Грийн рок фест“.
 
Тази година акцент в събитието, провеждащо се в центъра на града, беше участието на група „Фондацията“, която представи своя проект „75 години Кирил Маричков“.
 
Важно място във фестивала винаги са заемали местните рок групи, като и тази година те бяха над половината от всички участващи. Именно местни банди откриха събитието, а целта според организаторите, сред които основен е община Русе, е да се даде възможност за изява на местните таланти.
 
В рамките на фестивала беше открита и изложбата „Лицата на БГ рок“, като тя включваше шаржове на известни български рок музиканти. Шаржовете са дело на русенския художник Огнян Балканджиев.
 
За да се слеят с празничното настроение и за да заприличат на любимите си рок и метъл изпълнители, деца и възрастни поискаха да нарисуват лицата им, за което се погрижиха членове на Младежкия парламент към Общинския младежки дом в Русе.