София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Над 40 камили бяха дисквалифицирани в конкурс за красота заради ботокс

Властите в Саудитска Арабия съобщиха за сериозни нарушения

2 годиниРазвлечение 10

Властите в Саудитска Арабия съобщиха за сериозни нарушения на конкурса за красота на камили на името на крал Абдулазиз - повече от 40 участници бяха дисквалифицирани. Те бяха обвинени в употреба на ботокс и други нарушения на разпоредбите.

Как се случва конкурсът? журито на състезанието оценява външния вид на камилите - техните гърбици, копита, муцуни. Освен това е важна и артистичността на модела – стойката им и, така да се каже, присъствието в момента. Победителят ще получи 66 милиона долара. В същото време камили с брекети, филъри или хормонални инжекции не се допускат да се състезават, красотата трябва да е изключително естествена.

Тази година членовете на журито използваха най-модерните технологии за откриване на измами, поради което списъкът с дисквалифицираните се оказа толкова огромен. Обещано е измамниците да бъдат строго наказани.