София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

НАГРАДИХА УЧИТЕЛИТЕ НА 2015 Г.

СЪСТОЯ СЕ 13-ТОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“
пропускане

НАГРАДИХА УЧИТЕЛИТЕ НА 2015 Г.

СЪСТОЯ СЕ 13-ТОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“

5 годиниОбщество 107 Боряна Райчева


В навечерието на Деня на българската просвета и култура 24-ти май в известен столичен хотел се проведе 13 - тото издание на Националния конкурс на Синдиката на българските учители  „Учител на годината“. На официалната церемония присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, вицепрезидентът Маргарита Попова, председателят на Синдиката на българските училите Янка Такева, председателят на КНСБ Пламен Димитров и други.
Те наградиха избрани и отличили се в професионалната си кариера български учители в няколко направления.
 Премиерът Бойко Борисов обеща пред синдикатите и учителите, че ще направи всичко възможно да бъдат осигурени необходимите средства за българското образование. Председателят на съюза на българските учители Янка Такева припомни на примиера, че през октомври ще настоява да бъдат отпуснати 20 млн.лв. за българските учители, а следващата година ще водят преговори за Бюджет 2016 г.

Удостоените учители получиха своите призове в следните направления - „Предучилищно възпитание и подготовка“, „Начално образование“, „Природо-математическо направление“, направление „Изкуства и спорт“, „Професионално образование“, „Директори и помощник директори“, Млади учители“ и други. 

Нека да чуем и победителя в Хуманитарно направление - Донка Йозова Радева, която е старши учител по история в Професионална гимназия по хранителни технологи и техника в град Пловдив.