София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ИЛИ НЕБРЕЖНОСТ: СИК позволи на кандидат да гласува два пъти с машината

Мъжът е заявил, че първият път се е объркал
3 месецаИзбори 2021 41

Районната избирателна комисия в Русе съобщи за сериозно нарушение. Гласоподавател е гласувал два пъти машинно. Той е заявил, че първият път се е объркал и от СИК са му позволили да повтори вота си. Това нарушение вероятно ще създаде сериозен проблем при обработката на протоколите с изборните резултати, информира Нова телевизия.

В града има и сигнали за технически проблеми с машините в изборните секции.

В началото на изборния ден някои от членовете на секционните комисии не са успели да стартират машините, но това е било бързо отстранено и гласуването с тях е започнало.

В 107-ма секция машината е работила само два часа. След това е дала грешка, спряла е разпечатването на хартиения отрязък и е блокирала. Пристигналият на място техник не е успял да направи нищо. Затова гласуването в тази секция продължава само и единствено с хартиените бюлетини. Вотът на 42 гласували е запазен и ще бъде отразен в изборните протоколи.

В една от другите секции машина е спряла работа поради разкачен кабел. За десетина минути проблемът е бил решен и работата на машината е била възобновена.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!