София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Никола Минчев: България подкрепя изключването на Беларус от ЦЕИ

"Парламентите нямат време за губене", заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев
56 сПолитика 351 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

Поведението на Беларус намалява резултатите на Централноевропейската инициатива. Това заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев. Той обяви, че България подкрепя изключването на Беларус от организацията, предаде репортер на "Евроком".

Парламентите нямат време за губене. Държавите-членки трябва да формират стратегически инициативи, които да помогнат за развитието на региона, посочи той.

България е председател на Парламентарното  измерение на Централноевропейската инициатива.
Основен приоритет е икономическото и социално възстановяване от пандемията ще бъде разгледано в перспективата на устойчивото развитие и икономическата стабилизация.

Председателството ще акцентира върху възможностите, предоставени от регионалното сътрудничество и активите на ЦЕИ, за да подпомогне възстановяването на затруднените сектори и да ги направи по устойчиви на кризата. Възможностите, предоставени от Програмата за обмен на ноу-хау на ЦЕИ за прехвърляне на ноу-хау и добри практики като част от процеса на възстановяването, ще бъдат проучени. Ще се търсят начини за актуализиране на регулаторната рамка към предизвикателствата, с които бизнесът се сблъсква. Като отчитаме важността на туризма за повечето икономики от региона, ще отделим специално внимание на този сектор. Същевременно, ще бъде отчетена необходимостта от ускоряване на осъществяването на Дневния ред на ООН 2030 и на свързаните с него Цели за устойчиво развитие.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!